Gent wil minder cash in horeca

dinsdag 24 maart 2020

De stad Gent wil horeca zaken dwingen om cashless betalingen toe te staan. Deze beslissing komt er omdat het stadsbestuur de internationale uitstraling van de stad wil versterken. Het past niet bij een toeristische stad dat toeristen niet met een bankkaart kunnen betalen op café of restaurant.

Enkel voor zaken met een terras

Hoewel cashless betalingen heel wat voordelen heeft, blijken nog heel wat uitbaters geen betaalterminal te hebben. Nochtans betaalt deze investering zichzelf erg snel terug en bespaart het ondernemers heel wat telwerk. Vooral kleinere zaken hebben de overgang naar een cashless systeem lang uitgesteld. Ze vinden de kosten te hoog en het systeem lijkt hen te complex. Deze argumenten wegen niet op tegen het belang van de internationale uitstraling van de stad redeneert het Gentse stadsbestuur.

Verplichten ligt juridisch gezien echter zeer moeilijk. Daarom zal de stad Gent de terrasvergunning koppelen aan deze verplichting. In de praktijk zullen dus alleen horecazaken met terras verplicht zijn elektronisch betalen aan te bieden. Met cash betalen zal uiteraard mogelijk blijven maar de optie om digitaal te betalen moet aanwezig zijn.

Cashless betalen aanbieden is mee zijn met je tijd

Wie in de toekomst wil blijven voortbestaan heeft eigenlijk nu al geen keuze meer. Steeds meer mensen gaan met weinig of helemaal geen cash op stap. Vooral jongeren betalen liever met een kaart of een app. Wil je deze klanten niet verliezen, dan schaf je best een mobiele betaalterminal aan.

Vergeet niet de vele voordelen die digitale betalingen hebben. Het is een stuk veiliger om geen grote hoeveelheden cash in jouw kassa te hebben, op het einde van de dag moet je veel minder geld tellen en klanten geven gemiddeld meer uit wanneer ze elektronisch betalen. Horeca Oost-Vlaanderen staat logischerwijs volledig achter de nieuwe maatregelen. Geen cashless aanbieden is gewoon raar volgens voorzitter Tim Joiris.

Bovendien is de aandacht voor hygiëne enorm verhoogd sinds het coronavirus. Virussen zouden zich onder andere via cash geld vlot verspreiden. Al onze toestellen zijn uitgerust met contactloos betalen zodat virussen ver weg blijven.

Cashless is de nieuwe norm

Cash zal steeds minder gebruikt worden. Bancontact en nieuwe systemen zoals Apple Pay zullen steeds vaker cash gaan vervangen. Wat voor de jonge generatie vandaag al de norm is zal langzaam zijn weg vinden naar de gehele bevolking.

Dat het systeem complex zou zijn is trouwens niet correct. Bij Terminalrent komen alle toestellen gebruiksklaar uit de doos. Alle instructies passen op een pagina. De overstap naar minder cash gaat veel vlotter dan je denkt.

Heb jij nog geen betaalterminal in jouw horecazaak? Wij bieden jou betrouwbare toestellen aan de scherpste tarieven. Ontvang nu een offerte en verhoog je omzet.

Gent wil minder cash in horeca

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies

Ik ga akkoord

Wat wil je doen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Download hieronder onze brochures!

Betaalterminal huren  Event boosten

sluiten