De voordelen van cashless betalen

vrijdag 18 september 2020

Langzaam maar zeker verdwijnt kleingeld en briefjesgeld uit ons systeem. Cashless betalingen worden meer en meer een vaste waarde in onze samenleving. De huidige crisis situatie heeft deze betaalmethode nog verder naar de voorgrond geduwd. Betalingen met cash worden zelfs bijna taboe. Gelukkig zijn er een heleboel voordelen verbonden aan cashless betalingen. Zowel handelaars als klanten halen er voordelen uit en dat zorgt er voor dat we het allemaal iets makkelijker hebben met de acceptatie en integratie van een cashless wereld. Dit zijn de voordelen van cashless betalen op een rijtje.

Verkort wachttijden aan de kassa

Cashless betalingen zorgen ervoor dat de gemiddelde wachttijd aan de kassa tot 3 keer korter is. Het verschil in snelheid van betalen is immens en daar wordt iedereen blij van. Je kan sneller klanten verder helpen en die klanten worden niet langer ontmoedigd door een lange rij aan de kassa.

Minder risico’s

Die kassa vol blinkende muntjes en waardevolle biljetten vormt al eeuwenlang een gevaar voor winkeliers en handelaars. Bergen geld die in een verstevigd laatje aan de toonbank zitten, zijn niet echt een veilige manier om met je geld om te gaan, maar het was wel de beste manier… tot nu!
Vervang je geldlade door een cashless betalingssysteem en verhoog de veiligheid van je personeel en inkomsten.

Bespaar tijd voor je personeel

Hoe veel uren spendeert je personeel iedere dag aan het tellen van de kassa? Alle inkomsten worden opnieuw op de toonbank gelegd en nageteld. Je personeel spendeert iedere week enkele uren aan het natellen van de kassa en daar draai je als handelaar voor op.

Door gebruik te maken van cashless betalingen kun je jouw personeel vroeger naar huis sturen en betaal je dus ook minder personeelskosten.

Hou een duidelijk overzicht

Met cashless betalingen heb je meteen een duidelijk en correct overzicht van alle inkomsten voor die dag, week, maand en jaar. Alle betalingen worden weergegeven in het dashboard van je betalingsverwerker. Je mag dus alle Excel bestanden vergeten en je richten op 1 compact en flexibel dashboard wanneer je jouw inkomsten wil vergelijken en opvolgen.

Een goede betaalmethode voor alle sectoren

Cashless betalingen zijn niet beperkt tot winkelstraten en shopping centers. Deze betaalmethode is toegankelijk voor iedereen die met cash werkt of betalingen ontvangt. Of je nu je waren aan de man brengt op de markt of je organiseert een jaarlijkse spaghetti avond voor je sportclub, cashless betalingen zijn toegankelijk voor iedere sector en iedere locatie.

Ontvang ook mobiele betalingen

Cashless betalen hoeft niet altijd met een betaalkaart te gebeuren. Je kunt ook makkelijk cashless betalingen ontvangen met een smartphone. Biedt je klanten de mogelijkheid om te betalen met hun smartphone om wachttijden aan de kassa nog sneller te zien slinken.

Bovendien bieden mobiele betalingen nog het extra voordeel dat je een breed spectrum aan betaalmethoden kan accepteren zonder dat je daar extra instellingen voor hoeft te wijzigen.

De vele voordelen van cashless betalen

Dit zijn de belangrijkste voordelen van cashless betalen. Wanneer je al deze voordelen bij elkaar optelt, zal je merken dat je op alle vlakken vooruitgang boekt. Je bespaart op personeelskosten en verhoogt de veiligheid in je zaak. Op het einde van de rit heb je veel tijd en geld bespaard. Bovendien heb je er ook een heleboel tevreden klanten bij!

Ben jij ook overtuigd van de vele voordelen van een cashless betaalsysteem en wens je een betaalterminal te huren? Bekijk onze betaaloplossingen of neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw onderneming te ontdekken.

De voordelen van cashless betalen

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies

Ik ga akkoord

Wat wil je doen?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Download hieronder onze brochures!

Betaalterminal huren  Event boosten

sluiten